Detailing auto

Detailing auto interiorMulti oameni cred ca simpla spalare a masinii si detailingul auto reprezinta acelasi lucru; independent de faptul ca ambele au loc intr-o spalatorie auto, lucrurile nu stau chiar asa. Spalarea detaliata a autovehiculului depaseste cu mult procesul de spalare normala al acestuia, mai ales ca in urma unui detailing auto masina ramane imepcabila atat in ​​interior, cat si in exterior. Spre deosebire de spalarea obisnuita a masinilor, detalierea auto nu implica utilizarea unui sistem automat de curatare. In schimb, aceasta implica cosmetizarea masinilor manuala, de catre detailisti foarte experimentati.

Detailingul auto se poate exacuta fie la exterior, fie la interior sau, bineinteles, atat in afara, cat si in interiorul masinii. Detailingul exterior implica curatarea, cosmetizarea, refacerea acolo unde este cazul si aducerea cat mai aproape de nou a componentelor exterioare ale unui vehicul, cum ar fi anvelopele, geamurile si rotile, dar si multe alte componente vizibile. Acest proces are loc cu ajutorul unor substante si tehnici specifice, de pilda polizare, ceruire, dar si curatarea folosind detergenti si degresanti profesionali. Pe de alta parte, detailingul interior implica curatarea partilor interioare ale unui vehicul, ale componente gasite in cabina interioara, care includ pielea, plasticul, vinilul, plasticul din fibra de carbon, dar si fibrele naturale. Pentru a curata corespunzator partea interioara se folosesc diferite tehnici, ca de exemplu curatarea cu aburi si aspirarea.

Detailing auto exteriorFrumusetea exterioara nu este nimic in comparatie cu frumusetea interioara. Prin urmare, nu este deloc surprinzator faptul ca detalierea interioara a masinilor necesita mai mult efort si timp decat detailingul exterior. Daca in afara masinii ne putem imagina procesul de curatare, interiorul unei masini cuprinde ca si procese standard anumiti pasi. Primul dintre acestia include aspirarea scaunelor, a capacelor, zona de incarcare spate, portbagajul, presurile, plafonul si locurile cele mai greu accesibile, la care specialistii nu ajung cu ajutorul aspiratoarelor, ci cu ajutorul compresoarelor de aer. O alta tehnicas folosita pentru un detailng interior reusito reprezinta periajul si curatarea prin aburi, folosite in deosebi pentru curatarea presurilor. Se insista pe zonele des folosite in vederea eliminarii oricaror pete care s-au acumulat. Pentru curatarea geamului este folosit un detergent pentru sticla. Cei care efectueaza procesul de detailing auto se asigura ca sticla ramane stralucitoare si ca vizibilitatea soferului nu este obstructionata absolut deloc. Curatarea zonelor din piele necesita utilizarea unui detergent special. In cazul zonelor in care produsul a fost aplicat excesiv, o carpa este utilizata pentru a indeparta surplusul. Pentru o piele uscata, un balsam protector pentru piele poate fi folosit pentru o curatare mai eficienta, Tablourile de bord si oglinzile trebuie sterse cu o carpa curata, folosind un detergent de curatare. Dupa ce se termina toate acestea, se restabileste stralucirea originala a unui automobil si, in cele din urma, pentru a lasa in masina un miros frumos, se utilizeaza deodorante auto sau parfumanti.

Detailing interiorDetailingul exterior nu reprezinta o simpla si rapida spalara a componentelor exterioare ale unui autovehicul. Din contra, un detailing exterior bun o sa redea stralucirea masinii si o sa reduca la minimum zgarieturile de pe suprafata acesteia. La final, masina va arata ca noua! Asa cum am specificat deja, spre deosebire de spalarea masinilor, detailingul se face manual. Primul pas consta in pulverizarea masinii cu o substanta speciala, urmata de spalarea si curatarea temeinica, manuala, a jantelor masinii, ale usilor, ale sticlei si ale tuturor partilor exterioare care au nevoie de curatare. Un baton de argila este utilizat pentru a elimina orice impuritati, toate urmele de pulverizare, dar si alte reziduuri care nu pot fi indepartate cu ajutorul detergentilor obisnuiti. Dupa ce o masina a fost folosita pentru o vreme, este normal ca aceasta sa-si piarda polisul sau stralucirea. Prin urmare, in acest proces, farmecul original este restabilit. Pentru a conferi masinii un luciu se poate utiliza ceara.

Detailing auto

Alte servicii exterioare care pot fi facute includ cosmetizarea ornamentelor masinii, detailingul motorului, lustruirea farurilor, curatarea cu ajutorul presiunii a motorului, repararea barei de protectie, repararea cipului de sticla si reparatia vopselei. Detailingul auto ar trebui sa implice analizarea tuturor tipurilor de vopsea, refacerea deteriorarilor anterioare, de pilda deformarea, peelingul, craparea sau sarirea vopselei, analiza ruginei. Detailarea regulata a masinilor adauga valoare acestora si, de asemenea, o fac sa parca mai nou, in ciuda numarului anilor de utilizare. Pretul detaliat al masinilor difera in functie de reputatia unei afaceri, profesionalismul acesteia, tipul de detaliu si dimensiunea masinii.

Detailingul auto aduce numeroase avantaje proprietarilor. In primul rand, satisfactia conducerii unei masini curate si stralucitoare. In al doilea rand, economisirea banilor. Costurile de intretinere sunt cu mult mai reduse decat cele de reparatie.