Indepartarea petelor de pe covor

Indepartarea petelor de pe covor

Pete pe covorIndepartarea petelor de pe covor poate deveni o misiune imposibila de care numeroase gospodine se lovesc in fiecare zi. Timpul petrecut in fata unei pete extrem de rezistente nu este deloc placut, singurele posibilitati fiind, de cele mai multe ori, fie ajutorul serviciilor de spalatorie-curatatorie covoare, fie aruncarea covorului.

Articolul de azi isi propune sa va puna la dispozitie cateva solutii rapide si sigure cu ajutorul carora disparitia petelor este garantata. Stim ca produsele speciale de curatare sunt foarte costisitoare si multe dintre acestea nu au niciun rezultat asa ca propunerea de azi este mai degraba legata de indepartarea petelor de pe covor cu ajutorul unor produse ieftine, pe care cel mai probail le aveti deja in casa. In primul rand, inainte de a discuta despre zece dintre cele mai des intalnite pete de pe covor, va rugam sa incercati o zona mica, ascunsa de pe covor pentru a va asigura ca tesatura nu va fi deteriorata.

Pata de cafea pe covor

Unele dintre cele mai cunoscute pete sunt petele de sange, iar majoritatea lucrurilor care au suferit o astfel de pata sunt considerate ruinate. Este adevarat ca o pata mai tanara se curata mai usor decat o pata lasata pe covor cateva saptamani sau luni bune. Sfatul nostru este sa curatati pata imediat ce aceasta a fost facuta. Solutia pentru curatarea petelor de sange o reprezinta peroxidul de hidrogen, iar o singura aplicare a acestuia peste pata ar trebui sa o elimine complet. Da, peroxidul de hidrogen este remarcabil in privinta indepartarii sangelui, precum si a oricaror alte pete corporale din cele mai multe tesaturi – de pilda, elimina petele de transpiratie.

La fel de enervanta gasim si pata provocata de markerul permanent. Se intampla des ca cei mici sa coloreze si sa depaseasca foaia de scris, punand culori pe mai mult decat este necesar si ajungand des pana la covor. Ei bine, acetoona de unghii ar trebui sa va sara in ajutor; asa cum am mai spus, va recomandam sa incercati inainte pe o parte a covorului mai putin vizibila. Acetona este un solvent puternic care ar putea sa deterioreze tesatura covorului. Pastrand nota, cerneala este de asemenea o pata incomoda. Apare calduta si zeama de lamaie ar trebui sa te ajute.

Pata de sange

Ai copii? Ai bauturi din fructe aromate? Daca da, probabil ai si pete pe covoare? Ei bine, curatarea la o spalatorie de covoare poate ca ti se va parea scumpa si, tinand cont de faptul ca cei mici o sa pateze in continuare casa, poate prea frecventa. Ce trebuie sa faci? Ia o carpa umeda, pune-o peste pata si seteaza masina de calcat astfel incat sa poti utiliza aburul. Da cu fierul de calcat peste carpa (asigura-te ca aceasta nu iti mai trebuie deoarece o vei murdari) si asteapta sa vezi cum pata de pe covor dispare ca prin minune. Acelasi lucru se intampla si cu petele de ceara, doar ca in locul carpei umede este necesar sa folositi o bugata de hartie.

Pata de vin

Petele de vopsea ies cu otet si cu detergent de vase, cele de guma de mestecat cu ajutorul unui cub de gheata, insa cele lasate de animalele de companie sunt, intr-adevar unele dintre cele mai imposibile pete de pe covoare. Este greu sa ne imaginam ce se pune in hrana pentru caini, insa clar un colorant transformat in agent de colorare atunci cand este procesat prin tractul digestiv al unui animal. Pana sa ajunga sa fie dresate, animalele pot face multe ravagii intr-o casa. Ei bine trebuie sa stiti ca dragele blanoase detesta mirosul de amoniac. Daca le place sa urineze altundeva decat la locul lor, puneti cateva picaturi de amoniac pe o carpa si lasati-o in locul interzis. Si chiar daca nu va vine sa credeti, petele de urina a animalelor de companie se sterg definitiv tot cu amoniac. O parte amoniac la 6 parti de apa, se freaca bine locul, apoi se sterge cu o carpa.

Este adevarat ca caum multi ani, majoritatea covoarelor erau de culori inchise, iar petele erau mai greu de observat. Ei bine, lucrurile s-au schimbat, iar culorile din ce in ce mai deschise ale covoarelor fac dintr-un strop, o pata usor de observat si extrem de enervate, care, adesea, este si foarte greu de indepartat.