Curatarea profesionala a covoarelor

Curatarea profesionala a covoarelor

Spalare profesionala covoare       Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au deprins obiceiul de a-si acoperi podelele; la inceput pentru ca suprafata de jos, atunci din chirpici sau ciment, era intotdeauna rece, iar caldura se pierdea, ca mai apoi sa intervina simtul estetic. Pardoseala, apoi parchetul, au inceput treptat sa fie “imbracate” in covoare din materiale simple, iar odata cu trecerea timpului tesaturile din ce in ce mai calitative si sofisticate ale covoarelor sa fie in stransa legatura cu statutul financiar al oamenilor. Vremurile s-au schimbat, iar covoarele au inceput sa dispara, unele locuinte avand in toata suprafata parchet laminat. Multi, insa, pastreaza acest obicei si aleg sa isi personalizeze casa cu ajutorul covoarelor. Ce se intapla atunci cand se murdaresc sau se pateaza? Ei bine, apelam la firme specializate care se ocupa de spalarea si curatarea profesionala a covoarelor.

      Venind ca o completare a designului interior, covoarele sunt elemente de baze ale camerelor, jucand un rol important in confortul si decorarea caselor de pretutindeni. Ele ajuta la mentinerea caldurii si a curateniei pardoselii insa, venind ca o protectie a acestora, se murdaresc des si necesita o curatare temeinica. Pentru a mentine iginena locuintei trebuie sa ne ingrijim nu doar de mochetele de pe holuri, acolo unde de obicei intram incaltati, ci si de covoarele din dormitoare.

Servicii curatare covoare

     Curatarea covoarelor se face in functie de materialul din care acestea sunt realizate, majoritatea fiind facute din bumbac, lana sau fibre sintetice. Daca pentru unele tesaturi este in regula sa apelam la masina de spalat, pentru aletele, mai pretentioase, se vede necesara curatarea profesionala a covoarelor. In cazul in care unele dintre acestea au elemente de cauciuc pe spate, pentru a impiedica alunecarea lor, de asemenea, este necesara interventia unei echipe de spalare profesionala a covoarelor deoarece masina de spalat de acasa nu ne poate oferi curatarea dorita.

      Inainte de spalarea propriu-zisa, covorul are parte de anumite proceduri care il pregatesc in acest sens. In primul rand, acesta se scutura bine pentru a scapa de particulele de praf, se curata manual acolo unde sunt depuneri intarite de noroi, se introduce in masini mari, setate astfel incat sa nu deterioreze tesatura covoarelor (de asemenea detergentii trebuiesc bine verificati inainte) si se usuca cu ajutorul unor echipamente care sa ofere indepartarea apei in totalitate. In cazul in care aveti un covor mic sau o masina de spalat destul de incapatoare, acest proces poate avea loc si in locuinta dumneavoastra. Daca insa nu dispuneti de astfel de echipamente, este estential sa angajati profesionisti in curatare chimica care sa va spele covoarele si sa le redea acestora culoare si luciul pe care le-au avut atunci cand le-ati cumparat. Acestea pot furniza si servicii de transport, asa ca nu va faceti griji in legatura cu dimensiunea sau cu volumul covoarelor, le vor aspira atat pe verticala, cat si pe orizontala astfel incat sa indeparteze orice urma de mizerie solida, vor curata manual petele vizibile, care necesita produse speciale de curatenie, dar care totusi nu strica aspectul covorului, vor sampona intreaga suprafata a mochetei pentru a va asigura o curatare impecabila si vor folosi pentru spalarea acesteia masini mari, care sa permita clatirea si uscarea covorului indiferent de dimensiunea acestuia.

Curatare pata covor

       Bineinteles, astfel de firme nu pot face minuni, iar in cazul in care covorul dumneavoastra nu a fost curatat de foarte mult timp, este posibil ca acesta sa nu mai poata fi scos “nou”. Drept urmare, va sfatuim sa curatati covorul cu regularitate, fie acasa, fie la spalatorii profesionale, iar in cazul in care aveti animale de casa este recomandat sa il periati ori de cate ori este nevoie. Petele trebuie curatate imediat, mai ales daca este vorba de sucuri, lapte sau bauturi alcoolice – puteti face acest lucri fie cu detergenti special destinati petelor, fie cu amestecuri de apa cu otet, cu bicarbonat de sodiu, cu aminiac (in special in cazul petelor de ceai si cafea) sau cu alte produse casnice care indeparteaza murdaria (asigurati-va ca acestea nu ca modifica culoarea covorului sau nu va schimpa aspectul tesaturii).

Curatare covoare cu aburi     Aceste propuneri nu vor face altceva decat sa mareasca durata de viata a covorului dumneavoastra si sa va asigure o igiena a locuintei. Retineti ca sanatatea dumneavoastra se poate deteriora din cauza microbilor pe care, un covor necuratat, ii poate ascunde, iar serviciile de curatare profesionala a covoarelor ofera cele mai bune rezultate atunci cand vine vorba de curatarea mochetelor.